wstecz

Warsztaty nr 10 – Sztuka parzenia kawy

Warto na kuchnię patrzeć z szerokiej perspektywy – to procentuje. Z tą myślą studenci Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere stawili się w szkole dla baristów i showroomie Coffee Art Masters Segafredo Zanetti Poland.

Dwudniowe warsztaty baristyczne poprowadził trener & head barista Grzegorz Staszowski. Uczniowie szkolili się z teorii i praktyki, ze znaczącą przewagą tej drugiej. Stopień opanowania wiedzy o kawie i umiejętności jej profesjonalnego parzenia okazał się wysoki – wszyscy adepci sztuki baristycznej zdali egzamin końcowy i z dumą odebrali od trenera certyfikaty poświadczające ich nowe kompetencje. Uśmiech Mistrza Staszowskiego mówił wszystko!

Teraz pozostaje życzyć świeżo upieczonym baristom wielu zaserwowanych z wprawą filiżanek i samych zachwyconych kawoszy!