Adam Chrząstowski - Trener Kulinarny
„Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere to świetny start w gastronomiczną karierę."
„Marka Belvedere Gourmet Group od dawna kojarzy się z prestiżem. Firma działająca na najwyższym poziomie usług gastronomicznych jest świetnym punktem zaczepienia i startu dla młodych adeptów szkół gastronomicznych. Dzięki szerokiemu spektrum działań Belvedere, uczniowie mają ułatwiony dostęp do specjalistów z wielu dziedzin i mają szansę poznać dużo więcej zagadnień niż np. w jednej restauracji. Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere to świetny start w gastronomiczną karierę."
Karierę rozpoczął od warszawskiego Hotelu Bristol, gdzie przeszedł wszystkie zawodowe szczeble zawodu kucharza. W swojej karierze zawodowej: zarządzał kuchniami restauracji Hotelu Sheraton, restauracjami Hunters i Tropicana w Szanghaju, był Szefem Kuchni i Zastępcą Dyrektora Gastronomii w Hotelu Rialto w Warszawie, współtworzył restaurację Ancora w Krakowie – siedmiokrotnie wyróżnioną w przewodniku Michelin, był szefem kuchni restauracji Ed Red w Krakowie i w Warszawie, wyróżnionej przez Slow Food Polska oraz przewodniki Michelin oraz Gault & Milleau oraz dyrektorem kulinarnym prestiżowego Hotelu Arłamów.
Konsultant kulinarnym w Departamencie Koordynacji Przewodnictwa Polski w Radzie Unii Europejskiej MSZ oraz kucharz Prezydencji. Manager i trener Młodzieżowej Kulinarnej Reprezentacji Polski. Head Chef Bocuse d’Or Academy Poland oraz od 2018 roku President Bocuse d’Or Academy Poland. Laureat prestiżowej nagrody Mistrz Mistrzów.
Prowadzący programy kulinarne w Kuchni +; Adam Po Pracy, Adam Po Pracy 2, Adam Po Pracy 3, Adam w Sieci Patenty i Triki. Felietonista Food Service oraz adamchrzastowski.natemat.pl. Współautor książki “Gościnność od Kuchni”. Ponadto od przeszło dziecięciu lat zajmuje się działalnością doradczą i szkoleniową w branży HoReCa, pod nazwą Adam Chrząstowski Consulting.