MEISTERFRISCH - Jakość i świeżość z ręki mistrza
MEISTERFRISCH to wołowina klasy premium pochodząca z własnego przetwórstwa.
Co świadczy o wyjątkowości MEISTERFRISCH?
Nasze upodobanie do najwyższej jakości mięsa! Marka własna MEISTERFRISCH oferuje najwyższej jakości świeże mięso z własnego, w pełni kontrolowanego procesu produkcji. Wołowina pochodzi od starannie wyselekcjonowanych niemieckich jałówek z przyjaznych zwierzętom hodowli. System kontroli jakości Chefs Culinar gwarantuje, że oferowane przez nas produkty spełniają najwyższe standardy – zachowują świeżość i naturalny smak.
MEISTERFRISCH to również tradycja i doświadczenie
Marka MEISTERFRISCH została zarejestrowana w 1993 roku. Od tego czasu doskonalimy proces dojrzewania i rozbioru mięsa w naszych własnych zakładach, które spełniają wszystkie wymogi Unii Europejskiej. Dzięki temu marka MEISTERFRISCH od wielu lat zajmuje wysoką pozycję w segmencie mięsa wołowego klasy premium.
Dzisiaj nasza oferta daje możliwość odkrywania różnorodności produktów i tworzenia atrakcyjnych propozycji mięsnych w menu.
Odpowiadając na potrzeby klienta, gwarantujemy najwyższej jakości mięso porcjowane na indywidualne zamówienie we własnym dziale produkcyjnym, zachowujące stały wysoki poziom i spełniające określone warunki kontroli.
Stale ulepszany system kontroli jakości pozwala nam zaoferować Ci wołowinę, której oczekujesz.
Identyfikacja
Od urodzenia aż po dostawę do klienta!
Identyfikacja bydła:
- dzień urodzenia,
- kolczyk z numerem identyfikacyjnym przypisanym od urodzenia,
- dokładna identyfikacja dzięki paszportowi.
Identyfikacja tuszy zwierzęcej:
- prowadzona jest przez odpowiednie organy kontroli (upoważnione przez Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung, czyli Federalną Agencję ds. Rolnictwa i Żywności).
Bezpieczeństwo
Nasze jałówki są badane przez urzędowych lekarzy weterynarii i na bieżąco monitorowane zgodnie z systemem zarządzania jakością Chefs Culinar.
Identyfikacja poszczególnych części
W naszych zakładach rozbioru poszczególne części oznaczane są etykietami, które potwierdzają m.in.: nazwę zakładu rozbioru, numer produkcyjny i pochodzenie z Niemiec
Etykieta pochodzenia
Standaryzowana etykieta pochodzenia Chefs Culinar jest dowodem jakości i bazą danych umożliwiającą dokładną identyfikację. Zawiera szczegółowe informacje o produkcie, takie jak:
- kategoria: rodzaj mięsa wołowego,
- artykuł: dokładne określenie produktu,
- nr partii: numer produkcyjny mięsa,
- data dojrzewania: czas dojrzewania zoptymalizowany dzięki kontrolowanemu procesowi dojrzewania,
- MEISTERFRISCH: identyfikacja bydła na bazie paszportu zwierzęcia i numeru kolczyka (od urodzenia do wprowadzenia na rynek),
- pochodzenie: urodzenie, tuczenie, ubój i rozbiór,
- data rozbioru: data rozbioru w naszych własnych i sprawdzonych zakładach rozbioru,
- MHD: data minimalnej trwałości przy zachowaniu łańcucha chłodniczego,
- placówka kontrolna: odpowiednie organy kontroli (upoważnione przez Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung, czyli Federalną Agencję ds. Rolnictwa i Żywności).
Pięciogwiazdkowa gwarancja jakości
* Pochodzenie
Mięso z niemieckich jałówek od lokalnych hodowców.
* Staranna selekcja
Ścisłe kryteria wyboru mięsa opracowane przez profesjonalistów.
* Indywidualne podejście
Porcjowanie i gramatura na specjalne życzenie klienta.
* Troska o bezpieczeństwo
W pełni kontrolowany proces produkcji zgodny z certyfikacją HACCP.
* Wyjątkowy smak
Zrównoważony aromat, piękne marmurkowanie i optymalna zawartość tłuszczu.