Produkty konserwowe
Aby przedłużyć termin przydatności i zagwarantować bezpieczeństwo spożycia, żywność poddaje się różnym metodom konserwacji. Jednym z nich jest jej utrwalanie za pomocą wysokiej temperatury i specjalnej zalewy, w której dzięki odpowiedniemu pH nie namnażają się bakterie odpowiedzialne za psucie się produktu.
Era dzisiejszych konserw rozpoczęła się w czasach napoleońskich, a autor apertyzacji Nicolas Apert poddając produkty gotowaniu w hermetycznie zamkniętych naczyniach (słoikach lub puszkach), stał się prekursorem współcześnie znanych nam konserw.
Przez lata doskonalono różne metody, dzięki czemu dziś możemy cieszyć się pełną gamą wysokiej jakości produktów konserwowych.
Dziś już chyba żaden szef kuchni nie wyobraża sobie pracy bez wykorzystania tego typu rozwiązań, które są bazą do wielu dań.
Nasza oferta to bogactwo różnego rodzaju przetworów: kiszone warzywa, przeciery, koncentraty, passaty, owoce w zalewie, owoce w żelu…
Do tego wybór różnego rodzaju smarowideł do chleba: kremów, dżemów, konfitur…
Mamy wszystko, czego potrzebujesz, dlatego już teraz sprawdź naszą ofertę:
Produkty konserwowe - kliknij tutaj i przejdź do Webshopu >>
Oliwy, majonezy, pasty, gotowe sosy... - kliknij tutaj i przejdź do Webshopu >>
Zupy i sosy - bazy - kliknij tutaj i przejdź do Webshopu >>
Konfitury, miody, kremy... - kliknij tutaj i przejdź do Webshopu >>
Sosy do deserów - kliknij tutaj i przejdź do Webshopu >>