Produkty mrożone
Wybierając produkty mrożone z naszej oferty jesteś niezależny od pór roku i możesz serwować swoim gościom powtarzalną jakość przez 12 miesięcy!
Mrożenie jest jednym z najlepszych sposobów utrwalania produktów spożywczych. Dzięki mrożeniu nie dopuszczamy do rozwoju drobnoustrojów powodujących psucie się żywności, więc możemy ją dłużej przechowywać. Korzystając z tego typu rozwiązań szybciej i wygodniej przygotujemy ulubione potrawy.
W naszej szerokiej ofercie produktów mrożonych znajdziesz między innymi:
- mięso,
- ryby i owoce morza,
- owoce i warzywa,
- produkty ziemniaczane (frytki, kopytka, gnocchi itp.),
- produkty mączne (tortille, kluski, pyzy),
- gotowe mrożone dania,
- przekąski,
- lody i desery.
Jeśli chcesz mieć pewność, że produkty mrożone zachowają swoje walory odżywcze, pamiętaj, że produkty muszą być przede wszystkim dobrze zamrożone, a następnie odpowiednio przechowywane. Jeśli zostaną szybko schłodzone do temp. od -20°C do -40°C i będą przechowywane w stałej temperaturze, która powinna wynosić min. -18°C, to możesz być niemal pewny, że straty walorów odżywczych będą niewielkie.
W naszych magazynach i podczas transportu rygorystycznie przestrzegamy ciągu chłodniczego, więc gwarantujemy, że korzystając z naszej oferty produktów mrożonych otrzymasz najwyższą jakości.
Pamiętaj jednak o kilku podstawowych zasadach:
- Produkty mrożone przed rozmrożeniem zawsze należy wyjąć z opakowania.
- Następnie należy umieścić je w lodówce na dolnej półce (najlepiej na sitku z pojemnikiem na skropliny pod spodem). To czasochłonna metoda, ale gwarantująca najlepsze rezultaty – zimno chroni jedzenie przed zepsuciem.
- Aby chronić je przed utratą wilgoci, najlepiej przykryć je np. pojemnikami do przechowywania żywności.
Jak długo można przechowywać zamrożone produkty?
Mięso:
- wołowina: 10-12 miesięcy
- cielęcina: 9 - 12 miesięcy
- chuda wieprzowina: 6 - 8 miesięcy
- tłusta wieprzowina: około 4 miesięcy
- chude mięso mielone: 1 - 3 miesiące
- tłuste mięso mielone: 1 miesiąc
- drób: 8 - 10 miesięcy
Ryby:
- chuda ryba: około 5 miesięcy
- tłusta ryba: około 2 miesięcy
- filet rybny: około 5 miesięcy
Warzywa i owoce:
- warzywa: 3 - 5 miesięcy
- owoce: 9 - 12 miesięcy
- zioła: 3 - 4 miesiące
Chcesz poznać naszą ofertę produktów mrożonych? Zapraszamy!
Owoce i warzywa - kliknij tutaj i przejdź do Webshopu >>
Półprodukty i dania mięsne - kliknij tutaj i przejdź do Webshopu >>
Półprodukty i dania rybne - kliknij tutaj i przejdź do Webshopu >>
Półprodukty i dania mączne oraz wege - kliknij tutaj i przejdź do Webshopu >>
Frytki i produkty ziemniaczane - kliknij tutaj i przejdź do Webshopu >>