Adam Ciupka
Z wykształcenia technolog żywienia i cukiernik, a z zawodu i zamiłowania kucharz. Ponad dwudziestoletnie doświadczenie zdobywał w różnych miejscach na świecie, pracując w hotelach, restauracjach i cukierniach. Kilka lat spędził w Anglii – tworzył tam pod okiem Alana Murchisona, szefa kuchni wyróżnionej gwiazdką Michelin restauracji L’Ortolan. W Polsce prowadził między innymi restaurację w hotelu Radisson Collection oraz restaurację Stary Tartak.
Dzięki międzynarodowemu doświadczeniu ma szeroką wiedzę – zarówno kulinarną, jak i produktową – i doskonale zna się na trendach. Lubi wyzwania – działając na rzecz rozwoju młodzieży w obszarze kulinariów, kształtuje przyszłość polskiej gastronomii. Przychodzi mu to naturalnie, do czego przyczyniają się jego wrodzona cierpliwość i łatwość dzielenia się umiejętnościami.
Jest wielkim fanem wołowiny i najlepiej odnajduje się w tematach z nią związanych. Na drugim miejscu stawia ryby, zaraz po nich – zupy i sosy.