Agata Wojda - Trener Kulinarny
„Jestem ogromnym zwolennikiem budzenia w ludziach pasji, uczenia ich samodzielności tworzenia dań i słuchania własnego smaku."
„Jestem ogromnym zwolennikiem budzenia w ludziach pasji, uczenia ich samodzielności tworzenia dań i słuchania własnego smaku. Młodzi adepci wkraczają do nowego zawodu, który do najłatwiejszych nie należy, ale może być tym ulubionym. Mamy szansę pokazać Im coś z naszego dorobku i z naszego doświadczenia. Ten zawód wymaga dobrych szkoleń, otwartego umysłu przez cały czas, pracowitości i talentu. I mam wielką nadzieję, że wspólne nasze zaangażowanie rozbuduje środowisko o nowych mistrzów dobrego gotowania, którzy szybko staną w szrankach naszych zespołów. Warto się nawzajem poznawać!”
Dawna szefowa restauracji „Opasły Tom”, „Absynt”, „Fest”. Wielokrotnie wyróżniona Bib Gourment w przewodniku Michelin.
W pierwszej edycji przewodnika Gaul&Millau uznana za Kobietę Szefa Kuchni. Juror kulinarnych konkursów, uczestniczka wydarzeń związanych z działalnością ruchu Slow Food i kobiecych organizacji szefowych kuchni. Felietonistka współpracująca z wieloma polskimi magazynami, muzykolog i skrzypaczka z wykształcenia, kucharz z pasji. Uczestniczka wielu projektów kulinarnych w kraju i za granica.
Ceni kuchnię prostą, sezonową i naturalną. W daniach łączy ze sobą tradycję, skupienie na produkcie i naturalną przyjemność z jedzenia. Współpracuje z winiarzami. Bez dobrego paringu nie wyobraża sobie kolacji.