BELLINI & ROSSINI

Autor przepisu: Marcin Sikora
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
- 900 mlschłodzonego prosecco
- 500 mlpurée z brzoskwiń
- 100 mlsoku z cytryny
- 100 mlsyropu o smaku cukru trzcinowego
- kruszony lód
Bellini
Sposób podania:
- Do kieliszka do szampana wlej purée z brzoskwiń, syrop z cukru trzcinowego i sok z cytryny, delikatnie wymieszaj.
- Dodaj kruszony lód i powoli wlewaj prosecco.
Opcjonalnie możesz ponownie wymieszać, ale z wyczuciem, tak by nie zniknęły bąbelki z wina.
- 900 mlschłodzonego prosecco
- 500 mlpurée z truskawek
- 100 mlsoku z cytryny
- 100 mlsyropu o smaku cukru trzcinowego
- kruszony lód
Rossini
Sposób przygotowania:
- Do kieliszka do szampana wlej purée z truskawek, syrop z cukru trzcinowego i sok z cytryny, delikatnie wymieszaj.
- Dodaj kruszony lód i powoli dolej prosecco.