PRZEPIS
wstecz

BELLINI & ROSSINI

Autor przepisu: Marcin Sikora

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10

Składniki
  • 900 mlschłodzonego prosecco
  • 500 mlpurée z brzoskwiń
  • 100 mlsoku z cytryny
  • 100 mlsyropu o smaku cukru trzcinowego
  • kruszony lód

Bellini

Sposób podania:

  1. Do kieliszka do szampana wlej purée z brzoskwiń, syrop z cukru trzcinowego i sok z cytryny, delikatnie wymieszaj.
  2. Dodaj kruszony lód i powoli wlewaj prosecco.

Opcjonalnie możesz ponownie wymieszać, ale z wyczuciem, tak by nie zniknęły bąbelki z wina.

Składniki
  • 900 mlschłodzonego prosecco
  • 500 mlpurée z truskawek
  • 100 mlsoku z cytryny
  • 100 mlsyropu o smaku cukru trzcinowego
  • kruszony lód

Rossini

Sposób przygotowania:

  1. Do kieliszka do szampana wlej purée z truskawek, syrop z cukru trzcinowego i sok z cytryny, delikatnie wymieszaj.
  2. Dodaj kruszony lód i powoli dolej prosecco.