Biznes. Wiedza. Degustacja.
Po raz kolejny Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów okazał się świętem gastronomii – 24 października w warszawskim EXPO XXI spotkali się wszyscy ludzie branży.
Eksperci – wśród nich Robert Sowa, Daria Ładocha i Jakub Kasprzak – dzielili się wiedzą, doświadczeniem i zmysłem przewidywania w ramach wykładów na temat trendów, zjawisk, wyzwań i perspektyw współczesnej gastronomii, a dostawcy sektora HoReCa zaskakiwali wielkim, nierzadko odkrywczym asortymentem. Nie mogło zabraknąć degustacji – przez cały dzień szefowie kuchni popisywali się talentem, gotując na oczach gości.
Przez stoisko Chefs Culinar przewinęły się tłumy! Zwiedzający mogli poznać naszą ofertę, porozmawiać z Doradcami Klienta i oczywiście skosztować efektów live cookingu w wykonaniu naszych niezastąpionych Doradców Kulinarnych. Na talerzach wylądowały matias sherry z wędzoną crème fraîche, tatar z polędwicy Flanders Beef, biodrówka z jałówki z kalafiorem i rzepą, wieprzowina puławska z pęczakiem i grzybami, ozór wołowy z praliną z raków, tomahawk z duroca z batatem, dynia hokkaido z krewetkami i chorizo. Za każdym daniem stał inny Chef z naszego dream teamu! Musimy to wyznać: mamy poczucie spełnienia.