PRZEPIS
wstecz

BURGER Z KOŚCIĄ

Autor przepisu: Artur Musztyfaga

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10

Składniki
  • 1,5 kgwolno gotowanych żeber wołowych
  • 450 gkapusty czerwonej piklowanej
  • 250 gpomidorów
  • 200 gwędzonego boczku
  • 150 gkiszonej kapusty
  • 150 gogórków kanapkowych
  • 100 gcebuli
  • 10 bułek burgerowych
  • 1 sałata rzymska
  • ketchup
  • musztarda dijon
  • sos BBQ

Burger z kością

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę kiszoną susz około 3 godzin w piekarniku rozgrzanym do temperatury 90°C.
  2. Żebra pokrój na porcje. Odgrzej je w piekarniku, glazurując sosem BBQ.
  3. Boczek podsmaż na patelni.
  4. Warzywa pokrój w plastry.
  5. Bułkę odpiecz na grillu.
Sposób podania
Ułóż wedle uznania lub zainspiruj się naszym platingiem.