Ernest Jagodziński - Trener Kulinarny
„Cieszę się, że powstał tak świetny projekt, dzięki któremu młodzi ludzie będą mogli poznać tak wielu szefów kuchni i dzięki nim będą mogli rozwijać swoje umiejętności.”
„Na swojej drodze spotkałem świetnych szefów kuchni, którzy poświęcili mi dużo uwagi i przekazali mnóstwo wiedzy. Czuję, że powinienem kontynuować ich misję i być dla młodego pokolenia właśnie edukatorem i wskazywać nowy kierunek gastronomii. Cieszę się, że powstał tak świetny projekt, dzięki któremu młodzi ludzie będą mogli poznać tak wielu szefów kuchni i dzięki nim będą mogli rozwijać swoje umiejętności.”
„Kucharz – odkrycie roku 2009” wg magazynu Kuchnia. Reprezentant Polski na prestiżowym konkursie kulinarnym Chefs en Or w Paryżu w 2018 roku. Zdobywca drugiego miejsca w polskiej selekcji do międzynarodowego konkursu Bocuse d’Or w 2019 roku.
Swoje pierwsze kroki w gastronomii stawiał w Restauracji 99 w Warszawie, następnie w Restauracji Sens i hotelu Intercontinental. W hotelu Westin Warsaw objął stanowisko zastępcy szefa Kuchni. W 2012 roku został Executive Chef w City Parku, tworząc wspaniałą restauracje Cucina, gdzie był odpowiedzialny za całą gastronomię zarówno restaurację jak i bankiety oraz konferencje.
Obecnie prowadzi restaurację Autentyk Kuchnia i Ludzie w Poznaniu oraz uznane studio kulinarne Chef’s Table by Ernest Jagodziński, gdzie wykłada i prowadzi szkolenia. Jest to miejscem dla wszystkich, dla których kuchnia to więcej niż gotowanie, to drugi człowiek, relacje, emocje i tworzenie więzi. Ponadto trener Bocuse Academy, gdzie przygotowuje adeptów sztuki kulinarnej do konkursów. Uczy młode pokolenie jak pracować efektywnie i gotować zgodnie ze sztuką kulinarną.
Mówi o sobie: „Nie jestem człowiekiem sukcesu, ale wiem na czym polega gastronomia i jak ciężką pracą można osiągnąć wiele. Miliony godzin pracy na kuchni nauczyło mnie poszanowania do produktu, pokory i przekonania, że im więcej wkładamy serca w to co robimy tym więcej mamy satysfakcji”.