Ewelina Wdowińska
Swoje pierwsze doświadczenie zawodowe, zdobywała na stażu we Francji na Lazurowym Wybrzeżu. Tam też poznała tajniki kuchni francuskiej, która do dziś inspiruje ją do tworzenia swoich dań.
Pracowała głównie w bistrach, restauracjach o tematyce kuchni międzynarodowej i śródziemnomorskiej w swoim rodzinnym mieście. Obecnie wspiera doradców kulinarnych, w Atelier Chefs Culinar, jako młodszy doradca kulinarny.
Od niedawna rozwija swoje umiejętności w profesjonalnym parzeniu kawy. Odbyła szkolenie baristyczne, pod okiem Międzynarodowego Sędzi Baristów WBC Andrzeja Zycha.
Ponieważ jest wegetarianką, najlepiej czuje się w kuchni roślinnej. Swoje przepisy opiera na inspiracjach, polskich jak i zagranicznych prekursorach kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, takich jak Marta Dymek, Paweł Ochman, czy Isa Chandra.