Finał pełen pasji i emocji! Młody Kreator Sztuki Kulinarnej
Chefsowe Atelier ponownie wypełniły kulinarne pomysły młodych talentów! 8 listopada mieliśmy okazję być partnerem wyjątkowego wydarzenia – gościliśmy Unilever Food Solutions wraz z finałem XVI edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej. Do tej pory we wszystkich edycjach wzięło udział ponad 1500 uczennic i uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski.
W tej edycji finałowe zmagania stoczyło 10 utalentowanych uczestników, których zadaniem było zmierzenie się ze sobą w gotowaniu na żywo pod czujnym okiem znakomitych Szefów Kuchni: Kamila Tłuczka, Michała Karadżowa, Marcina Szachowicza, Mikołaja Adamczyka, Jarosława Owczarczyka i Mirosława Szajkowskiego. Młodzi kreatorzy wykazali się nie tylko niezwykłą kreatywnością, ale również umiejętnością pracy pod presją czasu.
Po zaciętej rywalizacji jury wyłoniło zwycięzców. Największe wrażenie zrobiło danie Norberta Gniewka z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie i to on właśnie zajął pierwsze miejsce. Drugie miejsce przypadło Miłoszowi Grząbelowi-Mikulskiemu z Zespołu Szkół w Starym Sączu, a trzecie – Kacprowi Staszewskiemu z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach.
Serdecznie gratulujemy wszystkim finalistom i życzymy dalszych sukcesów w kulinarnych karierach!