wstecz

Flamandzka wołowina w Dworzysku

Działo się w Dworzysku! Na kulinarnym pokazie właściciele firmy Flanders Beef, nasi Doradcy Kulinarni, Szef Kuchni Ben Elen oraz Szef Kuchni Kompleksu Dworzysko Rafał Grzegorek wspólnie zaprezentowali w pełnej krasie wyjątkowe właściwości biało-błękitnej flamandzkiej wołowiny.

Chefowie przyrządzali poszczególne jej elementy, wykorzystując najróżniejsze metody obróbki. Efekty? Oczywiście, że nieziemskie – na stół trafiło aż sześć potraw przygotowanych z wykorzystaniem mięsa Flanders Beef:

  •  ozór z ogórkiem, szalotką, jajkiem i majonezem,
  •  tatar z ogórkiem, borowikami i szalotką,
  •  policzki z podgrzybkami, sosem demi glace, lubczykiem i pumperniklem,
  •  carpaccio na oliwie pomarańczowej dekorowane selerem naciowym, lubczykiem i anchois,
  •  antrykot podawany z gratiną, batatowym purée oraz sosami demi i estragonowym,
  •  kruchy rostbef z kuskusem, demi glace i dwoma rodzajami pieprzu, a także z dodatkiem selera.

Dziękujemy właścicielowi Kompleksu Dworzysko za udostępnienie przestrzeni na pokaz, a także Beef & Chef za pomoc w organizacji wydarzenia. Nie możemy doczekać się kolejnych inspirujących spotkań!