Flamandzka wołowina w Dworzysku
Działo się w Dworzysku! Na kulinarnym pokazie właściciele firmy Flanders Beef, nasi Doradcy Kulinarni, Szef Kuchni Ben Elen oraz Szef Kuchni Kompleksu Dworzysko Rafał Grzegorek wspólnie zaprezentowali w pełnej krasie wyjątkowe właściwości biało-błękitnej flamandzkiej wołowiny.
Chefowie przyrządzali poszczególne jej elementy, wykorzystując najróżniejsze metody obróbki. Efekty? Oczywiście, że nieziemskie – na stół trafiło aż sześć potraw przygotowanych z wykorzystaniem mięsa Flanders Beef:
- ozór z ogórkiem, szalotką, jajkiem i majonezem,
- tatar z ogórkiem, borowikami i szalotką,
- policzki z podgrzybkami, sosem demi glace, lubczykiem i pumperniklem,
- carpaccio na oliwie pomarańczowej dekorowane selerem naciowym, lubczykiem i anchois,
- antrykot podawany z gratiną, batatowym purée oraz sosami demi i estragonowym,
- kruchy rostbef z kuskusem, demi glace i dwoma rodzajami pieprzu, a także z dodatkiem selera.
Dziękujemy właścicielowi Kompleksu Dworzysko za udostępnienie przestrzeni na pokaz, a także Beef & Chef za pomoc w organizacji wydarzenia. Nie możemy doczekać się kolejnych inspirujących spotkań!