Francuska kolacja degustacyjna
Kolejne niesamowite wydarzenie kulinarne za nami.
W piątkowy wieczór, 27 sierpnia 2021r, w krakowskiej Restauracji Voilà, trójka miłośników francuskiej kuchni: Dorota Rydygier, Szefowa Kuchni w restauracji Voilà, Łukasz Wajda sous chef, oraz nasz niezastąpiony doradca kulinarny Dawid Grucel - przygotowali dla gości niesamowitą kolację degustacyjną. To była prawdziwa, 6 daniowa uczta, połączona z degustacją wyśmienitych win, o których opowiadał nasz sommelier, Jakub Małecki.

Na talerzach gości pojawił się między innymi:
- homar na puree ziemniaczanym z zielonym pieprzem, z masłem Café de Paris, bobem i sezamem,
- kotlecik jagnięcy w ziołach, z gratin dauphinois, marchewką glazurowaną w soku z pomarańczy, z sosem z czarnej porzeczki z czekoladą,
- filet z sieji z porami duszonymi w śmietance i risotto z prażonego słonecznika ze szparagami.


Uśmiech na twarzach gości był dowodem na to, że takie połączenie sił przynosi spektakularne efekty i smakuje wybornie :)