Gastronomiczne inspiracje po mistrzowsku! Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów
Ponownie w jednym miejscu zebrali się najważniejsi. Tegoroczna edycja Kongresu Szefów i Restauratorów zgromadziła prawdziwe gwiazdy kulinarnego świata, ponad 100 wystawców i 2100 uczestników! To była prawdziwa petarda!
Na wydarzeniu nie brakowało gastronomicznych atrakcji. Nie obyło się bez smakowitych degustacji, inspirujących warsztatów, spotkań i emocjonujących pokazów, prowadzonych przez najlepszych Doradców. W tym roku na kongresowej scenie wystąpiła rekordowa liczba Mówców (35) i Chefów.
Goście, którzy zawitali do naszego stoiska, mieli okazję porozmawiać z Ekspertami Chefs Culinar oraz spróbować prosto z live cookingu, jak smakuje Chefsowa pasja do gotowania.
W ramach wydarzenia nasi Mistrzowie zaprezentowali przekrojowe menu, odpowiednie zarówno dla miłośników najwyższej jakości mięsa, fanów przysmaków morskich, jak i zwolenników kuchni roślinnej. Na Kongresie z rąk Chefów wyserwowano szeroką gamę potraw: polędwicę Black Angus, dziką krewetką argentyńską, wegańskiego burgera, Redefine lamb kofta, schab Iberico, żebro Belgian Blue, Miętusa i Masala Vege Sticks.
Było przepysznie, przekreatywnie… po prostu cudownie!
Dziękujemy wszystkim za wspólne chwile. Z niecierpliwością wypatrujemy następnej edycji!