GRILLOWANY ANTRYKOT CIELĘCY Z GRILLOWANYMI NOWALIJKAMI
Autor przepisu: Artur Musztyfaga
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 4
- 1 kgantrykotu
- 4 ziemniaki
- pęczek zielonych szparagów
- pęczek rzodkiewek
- dymka
- przyprawa Wiberg Exquisite Black BBQ
- główka czosnku
- oliwa Monini
Sposób przygotowania
- Antrykot osusz i wyporcjuj 250-gramowe steki.
- Ziemniaki, rzodkiewki i dymkę pokrój wzdłuż i delikatnie dopraw solą.
- Czosnek podziel na ząbki, obierz i skrop oliwą.
- Szparagi umyj i pozbaw zdrewniałych końcówek.
- Mięso zgrilluj na rozgrzanej patelni, dopraw przy użyciu Exquisite Black BBQ.
- Przygotowane wcześniej warzywa zgrilluj na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.