PRZEPIS
wstecz

GRILLOWANY ANTRYKOT CIELĘCY Z GRILLOWANYMI NOWALIJKAMI

antrykot grillowany
antrykot

Autor przepisu: Artur Musztyfaga

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 4

Składniki
  • 1 kgantrykotu
  • 4 ziemniaki
  • pęczek zielonych szparagów
  • pęczek rzodkiewek
  • dymka
  • przyprawa Wiberg Exquisite Black BBQ
  • główka czosnku
  • oliwa Monini

Sposób przygotowania

  1. Antrykot osusz i wyporcjuj 250-gramowe steki.
  2. Ziemniaki, rzodkiewki i dymkę pokrój wzdłuż i delikatnie dopraw solą.
  3. Czosnek podziel na ząbki, obierz i skrop oliwą.
  4. Szparagi umyj i pozbaw zdrewniałych końcówek.
  5. Mięso zgrilluj na rozgrzanej patelni, dopraw przy użyciu Exquisite Black BBQ.
  6. Przygotowane wcześniej warzywa zgrilluj na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.