Inauguracja roku akademickiego i pierwsze warsztaty – Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere / Warsztaty nr. 1
Wnętrza restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich ponownie otuliły zapachy i smaki przygotowane przez młodych adeptów głodnych poznania kulinarnych sekretów.
14 października odbyła się Inauguracja III Edycji Akademii Mistrzów Smaku – projektu, który powstał z myślą o umożliwieniu rozwoju talentu kulinarnego najzdolniejszym adeptom szkół gastronomicznych, chcących zgłębić wiedzę u najlepszych. Kwalifikacje zgromadziły chętnych z całego kraju! Jesteśmy niezwykle dumni ze wszystkich 24 studentów, którzy zakwalifikowali się do udziału w kulinarnej przygodzie w towarzystwie wybitnych szefów kuchni w Polsce!
Zaraz po uroczystym otwarciu studenci wzięli udział w warsztatach kulinarnych, które poprowadził Tomasz Łagowski, szef kuchni i restauracji Belvedere. Tematem spotkania były ryby i owoce morza, a młodzi adepci mieli okazję zanurkować w techniki obróbki oraz sposoby przygotowywania morskich smaków.
Czujemy się szczerze zaszczyceni, że po raz kolejny możemy być mecenasem Akademii. Studentom życzymy powodzenia! Wierzymy, że ten czas dostarczy im zarówno niezapomnianych wrażeń, jak i umiejętności, które z uśmiechami będą wykorzystywać podczas kulinarnych eksperymentów.