KREM Z BOBU Z CHORIZO
Autor przepisu: Rafał Soroczyński
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
- 1 kgbobu
- 0,4 kgcebuli białej
- 0,05 kgczosnku świeżego
- 0,1 kgnatki pietruszki
- 0,25 kgchorizo
- 0,2 loliwy pomace
- 0,75 lbulionu warzywnego
- 0,05 kgcukru
- sól, pieprz biały
Sposób przygotowania
- Bób ugotuj do miękkości we wrzącej wodzie z cukrem i solą.
- Chorizo pokrój w cienkie paski . Cebulę i czosnek pokrój drobno.
- Bób odcedź i obierz ze skórki. Czosnek, cebulę i chorizo przesmaż na oliwie.
- Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
- Dodaj bób, podlewaj bulionem i blenduj do uzyskania konsystencji kremu.
- Podawaj posypane pudrem lub paskami smażonego chorizo.