Krystian Zalejski - Trener Kulinarny
"Aby zostać mistrzem smaku potrzebne są: dobry warsztat, pokora i stałe doskonalenie swoich umiejętności.
Ta podróż zaczyna się od pasji i zamiłowania do gotowania, ale trzeba też kochać codzienność pracy na kuchni. Ta, choć nie zawsze najłatwiejsza, może być niezwykle satysfakcjonująca.
Pokażemy młodym ludziom każdy aspekt zawodu profesjonalnego Szefa Kuchni.
Akademia daje do tego przestrzeń, dzięki możliwości szlifowania warsztatu pod okiem najlepszych specjalistów w różnych dziedzinach sztuki kulinarnej w Polsce."
Z branżą gastronomiczną związany od ponad trzydziestu lat. Pasję do gotowania odkrył w sobie w bardzo młodym wieku i praktycznie od zawsze chciał rozwijać się w tym kierunku. Wiedzę zdobywał w krakowskiej szkole gastronomicznej i innych podobnych szkołach w kraju.
Pracował w prestiżowych polskich hotelach i restauracjach, m.in. tych należących do grupy Likus, a także wielu restauracjach we Włoszech, Francji i Hiszpanii. Wśród nich były takie wyróżnione gwiazdkami Michelin – np. włoska La Fontaine czy hiszpańska El Celler de Can Roca – Krystian miał więc okazję doskonalić swój warsztat pod okiem najlepszych szefów kuchni.
Bogate doświadczenie i umiejętności wykorzystywał potem jako osobisty kucharz ambasadora Wielkiej Brytanii w Polsce. Gotował dla takich osobistości jak Jan Paweł II, premier Wielkiej Brytanii Tony Blair, księżna Anna, Madonna czy George Michael.
Od 2021 roku jest szefem działu kulinarnego w Chefs Culinar – odpowiada m.in. za Chefs Atelier. W tym wyjątkowym miejscu wraz z innymi doradcami prowadzi inspirujące warsztaty, szkolenia i pokazy produktowe dla naszych klientów.