Łukasz Kostrzewski
Miłośnik kuchni azjatyckiej, doświadczony w pracy z wołowiną i wieprzowiną. Interesują go nowoczesna kuchnia polska i kuchnia włoska.
Swoją kulinarną przygodę rozpoczął w restauracji Platter by Karol Okrasa, gdzie pod okiem wybitnych szefów kuchni, w tym samego Karola Okrasy, w ciągu czterech lat przeszedł przez wszystkie szczeble gastronomiczne.
Miał okazję gotować między innymi podczas Beach Volleyball World Championships (2013) w Starych Jabłonkach, a także w restauracji Ed Red w Warszawie – tam też, pod okiem Adama Chrząstowskiego, nauczył się pracy z wołowiną i jej sezonowaniem, wieprzowiną oraz podrobami, tworząc z nich wybitne dania. Lata praktyki pozwoliły mu wspiąć się po miano szefa kuchni.
Oprócz wieloletniego doświadczenia na swoim koncie ma także tytuł Laureata Konkursu Włoskiego Arte Culinaria Italiana w Augustowie oraz III miejsce w Dworzyskowym Konkursie Kuchni Myśliwskiej w Szczawnie-Zdroju.
Szczególnie interesuje się nowoczesną kuchnią polską, kuchnią włoską, sezonowaniem mięsa oraz kreowaniem dań z ryb, jednak jego serce od dawna należy do smaków Azji, które – jak sam mówi – mógłby eksplorować codziennie.
W wolnym czasie poświęca się rodzinie. Nie odmówi porozmawiania o sporcie, zwłaszcza o piłce nożnej i siatkówce. Z radością oddaje się jeździe na nartach.