Maciej Wiśniewski - Trener Kulinarny
"Popieram w 100 procentach ideę Akademii, jej wizję i pasję."
"Rynek gastronomiczny w ostatnim czasie mocno zwolnił swoje tempo. Trendowi temu przeczy Akademia Mistrzów Smaku, która postawiła sobie za cel pomoc najzdolniejszej młodzieży w Polsce w rozwoju ich talentu. Popieram w 100 procentach ideę Akademii, jej wizję i pasję. Nie mogło mnie zabraknąć w takim przedsięwzięciu."
Trener techniczny podczas międzynarodowych zawodów– World Chocolate Master 2018 w Paryżu podczas przygotowania do turnieju, jak i finału reprezentanta Polski. Nauczyciel w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej Ashanti w Łodzi oraz w Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie prowadzi warsztaty i przygotowuje do zawodu adeptów sztuki kulinarnej.
Współwłaściciel autorskiej cukierni nowoczesnego cukiernictwa Mazovia Patisserie w Warszawie. Z cukiernictwem związany od najmłodszych lat. Podstawy technologii zdobywał jako nastolatek, kiedy pod okiem specjalistów rozpoczął pracę, w jednej z największych w Polsce, rodzinnej firmie „Catering Bracia Wiśniewscy”. Jego duże zaangażowanie i ogromny talent sprawiły, że szybko został objęty poszerzonym programem szkoleń specjalistycznych, mając możliwość rozwijać swój warsztat pod okiem najlepszych mistrzów branży m.in. w Europejskiej Szkole Mistrzów im. Wojciecha Kandulskiego oraz Akademii Czekolady Barry Callebaut. Obecnie jako szef sekcji cukierniczej stale wprowadza do oferty firmy innowacje, wynosząc produkty wychodzące spod jego ręki na poziom mistrzowski. Wśród jego specjalizacji znajdują się zarówno artystyczne desery w formie monoporcji, desery cateringowe, torty, praliny i puff pastry, w których jego nieprzeciętne umiejętności pracy z ciastem francuskim, pozwalają mu tworzyć przeróżne, zachwycające formy; w tym m.in. wyrafinowane wypieki croissant.