Made FOR Restaurant: co słychać w kulinarnych trendach?
Wartościowe spotkania. Kulinarne pokazy. Smakowanie nowych pomysłów… To wszystko, jak i wiele więcej, mogliśmy doświadczyć podczas konferencji Made FOR Restaurant – tym razem zorganizowanej w Poznaniu.
19 listopada po raz kolejny mieliśmy okazję przekonać się, co słychać w branży gastronomicznej. To był dzień pełen inspiracji, innowacji oraz najnowszych trendów, które kształtują kulinarną przyszłość. W tym roku głównym tematem konferencji była AUTOMATYZACJA, czyli jak nowoczesne technologie mogą zmienić oblicze restauracji.
Na naszym stoisku goście mieli okazję spróbować wyjątkowych specjałów kuchni roślinnej, które przygotowali nasi Doradcy Kulinarni. To była także świetna okazja do tego, by porozmawiać z naszymi ekspertami, którzy chętnie dzielili się swoją wiedzą i doświadczeniem, na temat wykorzystania roślinnych produktów w kuchni oraz najnowszych trendów w gastronomii.
Nasz zespół aktywnie uczestniczył w także programie konferencji: Marek Sobkowiak, w ramach FOR Datingu, przewodził dyskusji na temat oszczędności związanych z automatyzacją pracy z produktami. Za to Magdalena Kunc wraz z restauratorką Anną Orzech (Manna 68 i Manna 2) wspólnie poprowadziły wykład na temat projektowania nowoczesnego menu roślinnego.
Spotkanie zwieńczyło kulinarne show: „Romantyzm kontra maszyny” w wykonaniu siedmiu doświadczonych Szefów Kuchni! Wśród nich nasz Doradca Kulinarny Rafał Soroczyński zaprezentował swoją kulinarny kunszt, przygotowując w 100% roślinne dania.
Dziękujemy wszystkim, którzy byli tam razem z nami! Już teraz szykujemy się na kolejne kulinarne spotkanie!