wstecz

Magia flamandzkiej wołowiny

W marcu jak w garncu, a my do tego garnca dorzucamy kolejne wydarzenie! Tym razem coś naprawdę niezwykłego: spotkaliśmy się z właścicielami słynnej marki Flanders Beef oraz cenionym Szefem Kuchni Benem Elenem, aby poznać niezwykłe właściwości wołowiny Belgian Blue.

Chefs Atelier specjalizuje się w takich wydarzeniach! Przyjęliśmy dzisiaj wyjątkowych gości i odkryliśmy niezwykłe właściwości flamandzkiej wołowiny. Z dumą ogłaszamy, że oferta Chefs Culinar poszerza się o wyjątkowe mięso Flanders Beef!

Właściciele tej słynnej i cenionej marki oraz wybitny belgijski Szef Kuchni Ben Elen zapoznali uczestników wydarzenia z tajnikami wołowiny Belgian Blue i zaprezentowali sposoby na przyrządzenie poszczególnych jej elementów. Goście mogli spróbować delikatnego tatara, oszałamiającego carpaccio i steka z polędwicy.

Chude mięso rasy Belgian Blue to prawdziwa gratka dla podniebienia. Jego smak jest mocny, intensywny, z bogatymi, wytrawnymi nutami mięsnymi i średnio długim posmakiem. Delikatna i krucha struktura potrafi zaskoczyć soczystością. Mięso z oferty Flanders Beef pochodzi wyłącznie od jałówek – a takie uchodzi za najszlachetniejsze!  Naturalne bogactwo smaku flamandzkiej wołowiny sprawia, że do jej przyrządzenia wystarczą podstawowe przyprawy – sól, pieprz i suszony czosnek.
 

Serdecznie dziękujemy Beef&Chef za pomoc w organizacji tego niesamowitego wydarzenia!