Michał Iwaniuk - Trener Kulinarny
„Sam kiedyś otrzymałem pomoc i wsparcie. Uważam że moim obowiązkiem jest postępować podobnie i pomagać zdolnej, zaangażowanej młodzieży.”
"Projektów takiego kalibru jest wyjątkowo mało, dlatego cieszy mnie fakt, że mogę być częścią Akademii Mistrzów Smaku i wzbogacić ją o wiedzę i umiejętności cukiernicze na najwyższym światowym poziomie. Sam kiedyś otrzymałem pomoc i wsparcie. Uważam że moim obowiązkiem jest postępować podobnie i pomagać zdolnej, zaangażowanej młodzieży."
Współwłaściciel autorskiej cukierni nowoczesnego cukiernictwa Mazovia Patisserie w Warszawie. Szef cukierni Airport Hotel Okęcie odpowiedzialny za kreacje marki Czekolada Café (od 2014 roku). Finalista World Chocolate Masters (WCM) – Paryż 2018. Regionalny World Chocolate Master Akademii Czekolady Barry Callebaut. Laureat tytułu Best Pastry Chef (2016). Podczas targów Mazury HoReCa w Expo Mazury w Ostródzie, wraz ze swoimi współpracownikami zdobył całą pulę nagród w prestiżowym konkursie Master Challenge by Schöller. Trener w Ashanti – Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej w Łodzi.
Znakomity technolog, a jednocześnie artysta – ambitny, pracowity i nieprzeciętnie utalentowany, przełamuje standardy i stereotypy. Wytrwale wplata do swojej produkcji wątki polskie – smak trawy żubrowej, brusznicy, owoców z sadu i lasu, nie ulegając sezonowym modom.
Współczesne cukiernictwo Michał Iwaniuk interpretuje jako „przestrzeń, w której wizja i wymarzony smak idą w parze z formą i doskonałością technologii produkcji”.