Michał Karadżow
Związany z gastronomią od ponad 24 lat. Doświadczenie kulinarne, tak potrzebne w kreowaniu potraw, zdobywał już we wczesnych latach dzieciństwa. To właśnie rodzinny dom był startem do kulinarnej przyszłości. Do dziś wyznaje zasadę: “Szanuj produkt a dla gości restauracji gotuj tak, jak dla najbliższych”.
W czasie swojej podróży po świecie kulinariów przeszedł wszystkie etapy nauki począwszy od szkoły zawodowej po studia na kierunku Hotelarstwo i Gastronomia. Pozwoliło mu to na zdobycie wiedzy od strony praktycznej i teoretycznej a bogata wymiana doświadczeń otworzyła przed nim szansę na osobisty rozwój.
Brał udział w wielu ogólnopolskich konkursach kulinarnych, gdzie przy uznaniu jury zdobywał premiowane miejsca. Pracował w prestiżowych warszawskich restauracjach na stanowisku kucharza jak i szefa kuchni i gotował dla znanych osobistości ze świata kultury i polityki. Pewien czas swojej zawodowej kariery spędził również w Hiszpanii.
Jednym z ważniejszych wydarzeń w jego karierze było współreprezentowanie Polski w 2018r. na Jeju Food and Wine Festival, w trakcie którego miał okazję współtworzyć specjały kuchni polskiej w dość nowej i oryginalnej odsłonie.
Przez kilka lat współpracował z klientami kluczowymi z branży HoReCa na stanowisku Key Account Manager. Od kilku lat doradza Szefom Kuchni w kreowaniu menu. Najlepiej czuje się w kuchni włoskiej. Inspiruje się także kuchnią staropolską podaną w nowej odsłonie.