wstecz

Pierwszy powiew wiosny

Podczas wiosennego spotkania z Chefs Culinar jak zwykle się działo. Lunch w formie menu degustacyjnego, minitargi, a w końcu wisienka na torcie – live cooking poprowadzony przez naszego Doradcę kulinarnego Artura Musztyfagę oraz Kamila Tłuczka, przedstawiciela firmy Upfield.

Wiosenna energia na dobre uderzyła nam już do głowy. Kolejne fantastyczne wydarzenie za nami! Tym razem spotkaliśmy się w Hotel Artis & Spa w Zamościu.

Menu degustacyjne bez wątpienia zachwyciło. W ramach przystawki na stołach pojawił się vege tatar Mutti z sosem sojowym Kikkoman, Tabasco Sriracha, chipsem z papieru ryżowego i bazylią – danie spod ręki Adama Orzechowskiego, przedstawiciela firmy Develey. Potem przyszła kolej na potrawy autorstwa naszych Doradców, począwszy od łososia Mowi z czarną soczewicą, kalafiorem i kolendrą – propozycji Damiana Nowakowskiego. Na drugie danie skosztowaliśmy potrawy Michała Karadżowa, udka kaczego w towarzystwie purée ziemniaczanego, czerwonej kapusty i sosu perigueux. Lunch zwieńczył nieziemski sernik baskijski z owocami i kruszonką przygotowany przez Ewelinę Wdowińską.

Serdecznie dziękujemy naszym Partnerom za nieocenioną pomoc w organizacji targów:

Ajfood, Barbara Luijckx, Bell, Develey, Fanex, Farm Frites, Indykpol, Monini, Mowi, Oerlemans, Panesco, La Lorraine, Perino, Richmont, Siejemy, Skarby serowara, Upfield, Voigt