wstecz

Pokaz kulinarny z Flanders Beef i Benem Elenem

Ponownie mieliśmy przyjemność gościć właścicieli marki Flanders Beef oraz wybitnego Szefa Kuchni Os Meatshop Bena Elena! 

Chef Elen oraz Jan Vandercapellen przeprowadzili ekskluzywny pokaz, w ramach którego zaprezentowali doskonałej jakości mięso Flanders Beef. Następnie goście mogli spróbować dań naszego Doradcy Kulinarnego Kamila Awłasa oraz Szefa Kuchni Hotelu Dana Piotra Sierocińskiego.

Było trochę klasyki, trochę foodpairingu… i trochę inspiracji z Dalekiego Wschodu.
W menu znalazły się:

✓ Carpaccio z emulsją z ostropestu i kiszonymi pomidorami.
✓ Tatar w dwóch odsłonach: klasycznej z piklami i oliwą szczypiorkową, a także z azjatyckim twistem.
✓ Grillowany antrykot z ziemniakami Hasselback.
✓ Rostbef z nameko, brokułem Bimi i gratin.

A wszystko działo się na 27 piętrze Hotelu Dana!
Serdecznie dziękujemy partnerom wydarzenia: Beef & Chef, Fanex, Aviko Polska.