POLĘDWICA FLANDERS BEEF Z SEZONOWĄ SAŁATKĄ I KURKAMI
Autor przepisu: Artur Musztyfaga
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 1
- 250 gpolędwicy wołowej Flanders Beef
- oliwa
- sól, pieprz
Polędwica
Sposób przygotowania:
- Polędwicę oczyść i pokrój na steki.
- Zgrilluj na patelni z dodatkiem oliwy, dopraw solą i pieprzem.
- 20 grzodkiewek
- 20 gżółtej papryki
- 20 gczerwonej papryki
- 20 gzielonej papryki
- 20 gczekoladowego pomidora
- 10 gczerwonej cebuli
- 20 gogórka
- cebula dymka
- oliwa
- ocet winny
- sól, cukier
Sałatka warzywna
Sposób przygotowania:
- Warzywa oczyść i pokrój w słupki.
- Dopraw octem, oliwą, solą i cukrem.
- 200 gwczesnych ziemniaków
- masło klarowane
- koper
- sól morska
Ziemniaki
Sposób przygotowania:
- Ziemniaki umyj dokładnie.
- Ułóż na soli morskiej i upiecz w piekarniku.
- Po upieczeniu podgrzej w rozpuszczonym maśle klarowanym, na koniec dodając posiekany koper.
- 200 gświeżych kurek
- 30 gcebuli
- cebula dymka
- świeży tymianek
- masło klarowane
- sól, pieprz
Kurki
Sposób przygotowania:
- Kurki oczyść i ugotuj.
- Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na maśle.
- Dodaj kurki i dopraw do smaku.
- Posyp tymiankiem.