PRZEPIS
wstecz

POLĘDWICA FLANDERS BEEF Z SEZONOWĄ SAŁATKĄ I KURKAMI

flanders beef
flanders beef

Autor przepisu: Artur Musztyfaga

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 1

Składniki
  • 250 gpolędwicy wołowej Flanders Beef
  • oliwa
  • sól, pieprz

Polędwica

Sposób przygotowania:

  1. Polędwicę oczyść i pokrój na steki.
  2. Zgrilluj na patelni z dodatkiem oliwy, dopraw solą i pieprzem.
Składniki
  • 20 grzodkiewek
  • 20 gżółtej papryki
  • 20 gczerwonej papryki
  • 20 gzielonej papryki
  • 20 gczekoladowego pomidora
  • 10 gczerwonej cebuli
  • 20 gogórka
  • cebula dymka
  • oliwa
  • ocet winny
  • sól, cukier

Sałatka warzywna

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa oczyść i pokrój w słupki.
  2. Dopraw octem, oliwą, solą i cukrem.

 

Składniki
  • 200 gwczesnych ziemniaków
  • masło klarowane
  • koper
  • sól morska

Ziemniaki

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki umyj dokładnie.
  2. Ułóż na soli morskiej i upiecz w piekarniku.
  3. Po upieczeniu podgrzej w rozpuszczonym maśle klarowanym, na koniec dodając posiekany koper.
Składniki
  • 200 gświeżych kurek
  • 30 gcebuli
  • cebula dymka
  • świeży tymianek
  • masło klarowane
  • sól, pieprz

Kurki

Sposób przygotowania:

  1. Kurki oczyść i ugotuj.
  2. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na maśle.
  3. Dodaj kurki i dopraw do smaku.
  4. Posyp tymiankiem.