POLĘDWICA WOŁOWA Z MUSEM Z ZIELONEGO GROSZKU, BIMI ® I SKORZONERĄ
Autor przepisu: Adam Ciupka
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 1
- 200 gpolędwicy wołowej
- 100 gskorzonery
- 100 gBimi ®
- 50 g purée z groszku
- 50 mldemi - glace
- 50 mlczerwonego wina
- 50 gmasła
Sposób przygotowania
- Polędwicę zgrilluj do ulubionego stopnia wysmażenia.
- Skorzonerę oraz Bimi ® zblanszuj, a następnie podsmaż na maśle i dopraw solą i pieprzem.
- Puree z groszku podgrzej i dodaj miękkie masło. Energicznie wymieszaj, tak żeby delikatnie się napowietrzyło.
- Wino i demi - glace wlej do rondelka, zredukuj o połowę i delikatnie dopraw solą. Dodaj 1 łyżkę miękkiego masła.
Tak przygotowane składniki ułóż na talerzu według własnej wizji lub zainspiruj się kompozycją autora przepisu - Adama Ciupki. Na koniec dodaj kilka listków ulubionych ziół lub mikroliści i posyp płatkami soli.