POLĘDWICA Z MARLINA Z SOSEM RABARBAROWYM I SAŁATKĄ Z RZODKWIĄ ARBUZOWĄ
Autor przepisu: Artur Musztyfaga
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 1
- 200 gpolędwicy z fileta z marlina
- oliwa
- pieprz pomarańczowy Wiberg
- sól
Marlin
Sposób przygotowania:
- Z polędwicy wyporcjuj steki.
- Usmaż je na patelni grillowej, doprawiając solą i pieprzem.
- 80 grabarbaru
- 30 gAcetoPlus mango
- 20 gcukru trzcinowego
- świeża mięta
Sos rabarbarowy
Sposób przygotowania:
- Rabarbar oczyść i pokrój na około 1,5-centymetrowe kawałki.
- Wymieszaj z cukrem i AcetoPlus, włóż do worka i zawakuj.
- Gotuj sous vide w temperaturze 61°C przez około 30 minut.
- Po ugotowaniu podgrzej sos na patelni, dopraw do smaku, dodaj posiekaną miętę.
- 60 gogórka
- 50 gbrzoskwini
- 30 grzodkwi arbuzowej
- 20 grzodkiewek
- oliwa
- ocet winny biały
- kwiaty jadalne
- szczawik krwisty
- cukier, sól
Sałatka warzywno-owocowa
Sposób przygotowania:
- Ogórek, rzodkiewki i brzoskwinię oczyść i przekrój na pół. Uzyskane połówki pokrój w cienkie plastry.
- Rzodkiew arbuzową obierz, pokrój na ćwiartki, a te – również w cienkie plastry.
- Sałatkę dopraw oliwą, octem, cukrem i solą.
- Udekoruj kwiatami i szczawikiem.