Pomidor! Pomidor! Pomidor!
Czy u progu zimy może być coś lepszego niż włoskie słońce? W ostatnich dniach listopada do naszego Chefs Atelier zawitał wyjątkowy gość z pięknej i przepysznej Italii – ambasador marki Mutti Carlo Casoni.
Wraz z brand chefem Develey Polska Gerardem Rytterem Mistrz poprowadził warsztaty z włoskich smaków, w pierwszym dniu szkoląc naszych Klientów, a w drugim naszych Doradców. W całym warsztatowym gotowaniu prym wiodły oczywiście dojrzewające w samym sercu prowincji Parma pomidory Mutti. Menu wypełniło się po brzegi – znalazło się w nim aż siedemnaście słonecznych dań, wśród nich między innymi:
- kremowy gulasz z kurczaka z drobno posiekanymi pomidorkami Roma,
- spaghetti z tuńczykiem i passatą pomidorową,
- strozzapreti z pulpą pomidorową i ricottą,
- kotlety z pomidorów pelatti,
- gnocchi z porem, waflami parmezanowymi i passatą Mutti,
- i oczywiście pizza!
Naszym kulinarnym przewodnikom po Włoszech dziękujemy za cenne wskazówki, genialne doświadczenia ze smakiem i wyjątkową atmosferę. Zapamiętamy to na długo!