Rozpoczęcie roku akademickiego w Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere
27 września rozpoczął się rok akademicki Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere !!!
Był to dla nas wyjątkowy dzień, bo to właśnie u nas miała miejsce oficjalna inauguracja oraz pierwsze warsztaty dla uczniów w Chefs Atelier by Chefs Culinar.
Na zajęciach prowadzonych przez Davida Gaboriaud oraz nasz niezastąpiony zespół doradców kulinarnych młodzi adepci mieli okazję zapoznać się tematem wołowiny .
Mistrzowie przybliżyli im: krojenie, porcjowanie, marynowanie oraz różne techniki obróbki termicznej (od grillowania po sous vide) antrykotu, polędwicy i rostbefu.
Nie zabrakło też akcentów francuskich David przedstawił im zastosowanie wołowiny w swojej rodzimej kuchni oraz zdradził tajniki jak krok po kroku przygotować podstawowe sosy: holenderski i berneński. Ogromne gratulacje dla młodych adeptów i trenerów, którzy dzielili się swoją ogromną wiedzą i doświadczeniem.