PRZEPIS
wstecz

SAŁATKA Z PÓŁGĘSKIEM, BURAKAMI I ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI

Autor przepisu: Michał Karadżow

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10

Składniki
  • 800 gwędzonego półgęska
  • 500 ggotowanych buraków
  • 300 gsuszonej żurawiny
  • 200 grukoli
  • 200 groszponki
  • 200 gmalin
  • 200 gorzechów laskowych
  • 2 sałaty frisée
  • 100 goliwy z oliwek
  • 60 mloctu balsamicznego
  • 10 gmiodu
  • sól
  • pieprz

Sałatka

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój półgęska i buraki w cienkie plastry.

  2. Połącz w misce wszystkie rodzaje sałat wymienione w przepisie. Dodaj uprażone orzechy, pokrojone buraki i maliny.

  3. W drugiej misce przygotuj dressing z octu balsamicznego i odrobiny miodu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

  4. Wymieszaj sałatę z sosem.

  5. Całość przełóż na talerz. Udekoruj plastrami półgęska, jadalnymi kwiatami i mikroziołami.

Składniki
  • jadalne kwiaty
  • mikrozioła

Dekoracja

Sposób podania
Ułóż danie na talerzu według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.