SAŁATKA Z PÓŁGĘSKIEM, BURAKAMI I ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI

Autor przepisu: Michał Karadżow
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
- 800 gwędzonego półgęska
- 500 ggotowanych buraków
- 300 gsuszonej żurawiny
- 200 grukoli
- 200 groszponki
- 200 gmalin
- 200 gorzechów laskowych
- 2 sałaty frisée
- 100 goliwy z oliwek
- 60 mloctu balsamicznego
- 10 gmiodu
- sól
- pieprz
Sałatka
Sposób przygotowania:
-
Pokrój półgęska i buraki w cienkie plastry.
-
Połącz w misce wszystkie rodzaje sałat wymienione w przepisie. Dodaj uprażone orzechy, pokrojone buraki i maliny.
-
W drugiej misce przygotuj dressing z octu balsamicznego i odrobiny miodu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
-
Wymieszaj sałatę z sosem.
-
Całość przełóż na talerz. Udekoruj plastrami półgęska, jadalnymi kwiatami i mikroziołami.
- jadalne kwiaty
- mikrozioła
Dekoracja
Ułóż danie na talerzu według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.