SAŁATKA Z BURRATĄ I SEZONOWYMI OWOCAMI
Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 1
- 1 burrata
- 1 brzoskwinia
- 1 nektarynka
- 30 mloliwy cytrusowej
- 30 mlAcetoPlus Wiberg o smaku cytrusowym
- 10 gmusztardy Dijon
- 3,5 gmiodu
- 4 gsoku z limonki
- 6 pomidorów cherry
- 20 gmixu sałat
- 5 gpistacji siekanych
- mix kwiatów do dekoracji
- mieszanka przypraw Wiberg Cuba Nueva
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
- Brzoskwinie i nektarynki dzielimy na cząstki, przyprawiamy solą, przyprawą Cuba Nueva i oliwą cytrynową, grillujemy z obu stron.
- Pomidorki cherry parzymy i zdejmujemy skórkę. Podsmażamy lekko na oliwie z odrobiną cytrusowego AcetoPlus, solą i pieprzem.
- Mieszamy oliwę, AcetoPlus i musztardę Dijon. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Na talerzu układamy listki sałat, zgrillowane owoce i burratę, dekorujemy kwiatami i całość polewamy dressingiem. Na koniec posypujemy prażonymi pistacjami.