Szkolimy się dla Was: kuchnia roślinna
W Chefs Culinar dobrze wiemy, że kuchnia musi dotrzymywać kroku zmieniającemu się światu. A jeśli kuchnia, to również my – jej dostawcy, pasjonaci i inspiratorzy. W ostatnim czasie wyraźnie wzrasta popularność rozwiązań opartych na smakowych i odżywczych właściwościach roślin./na kulinarnych możliwościach roślin. Żeby więc biegle poruszać się w nowych „zielonych” nurtach, nasi Doradcy Kulinarni i Klienta na trzy dni zamienili się w słuchaczy.
Oprócz prezentacji i wykładów czekały ich intensywne szkolenia z zastosowania wybranych produktów. Czego spróbowali w smaku i w praktyce? Roślinnych alternatyw dla niemal wszystkiego, na czym opiera się współczesna gastronomia – na blaty robocze trafiły wegetariańskie i wegańskie odpowiedniki mięsa, ryb i nabiału, a nawet jajek. Produktowe bogactwo pozwoliło naszym ekspertom zbudować kompletne wegemenu, od przystawek i przekąsek, przez soczyste burgery i dania główne, po odkrywcze desery.
Było nie tylko edukacyjnie i aktywnie, ale też pysznie, a rozmowy na temat nowych możliwości mogłyby nie mieć końca. Wszystko za sprawą naszych fantastycznych Partnerów, którzy inwestują w rozwój rynku produktów na bazie roślin: BezMięsny, Food Jack, Koliber, Miód Malina Sadki, Plantway, Redefine Meat, Rośliniak, Salomon FoodWorld, Serio, Unilever Food Solutions, Veganiola, vEGGs, Violife Professional. Dobrze jest móc rozwijać się z Wami – dziękujemy!