TACOS Z WEGAŃSKĄ SZARPANĄ O SMAKU WOŁOWYM, PIKLAMI I DWOMA MAJONEZAMI
Autorka przepisu: Ewelina Wdowińska
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
- 500 gwegańskiej szarpanej o smaku wołowiny
- 200 gSos BBQ Mississippi
Preparation instructions headline
Sposób przygotowania:
- Wegewołowinę pozostaw do rozmrożenia w warunkach chłodniczych.
- Sos BBQ wlej na patelnię, podgrzej.
- Do podgrzanego sosu dodaj rozmrożony produkt Redefine. Podgrzewaj około 5 minut.
- 400 goctu winnego
- 400 gcukru
- 200 gbiałego wina
- 120 gczerwonej cebuli
- 100 gczerwonej kapusty
- 75 gmarchwi
- 3 glaski cynamonu
- 3 gziela angielskiego
- 2 gliści laurowych
Piklowane warzywa
Sposób przygotowania:
- Ocet, wino, cukier i przyprawy umieść w garnku i zagotuj na małym ogniu.
- Zagotowaną zalewę odstaw do wystudzenia.
- Cebulę pokrój w cienkie plastry, marchew w julienne, a kapustę drobno poszatkuj.
- Wystudzoną zalewą zalej pokrojone warzywa.
- Zostaw na noc i odsącz.
- 360 mloleju z pestek winogron
- 300 gszczypiorku
- 80 gświeżego mytego szpinaku
Olej szczypiorkowy
Sposób przygotowania:
- Szczypiorek włóż do Thermomixa. Dodaj olej i szpinak.
- Podgrzej do 65°C i blenduj na maksymalnych obrotach około 2 minut.
- Pozostaw do wystudzenia w kielichu.
- Przecedź przez filtr do kawy lub drobne sito wyłożone ręcznikiem papierowym.
- 375 mloleju szczypiorkowego
- 140 gjajek
- 5 gmusztardy Dijon
- 5 gsoku z cytryny
- sól
Majonez szczypiorkowy
Sposób przygotowania:
- Do wysokiego naczynia wbij jajka, dodaj musztardę i sok z cytryny.
- Wolnym strumieniem dolewaj olej szczypiorkowy i blenduj.
- Dopraw solą.
- 375 mloleju z pestek winogron
- 140 gjajek
- 15 gsrirachy
- 10 gsoku z limonki
- 5 gsoku z cytryny
- 5 gmusztardy Dijon
- 5 gczosnku granulowanego
- sól
Majonez sriracha
Sposób przygotowania:
- Do wysokiego naczynia wbij jajka, dodaj musztardę i sok z cytryny.
- Wolnym strumieniem dolewaj olej z pestek winogron i blenduj.
- Do majonezu dodaj srirachę, sok z limonki i czosnek.
- Dopraw solą.
- świeża papryka jalapeño
- świeża papryka pepperoni
- sałata rzymska
- rzodkiewki
- kolendra
Wykończenie
Ułóż danie na talerzu według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.