PRZEPIS
wstecz

TACOS Z WEGAŃSKĄ SZARPANĄ O SMAKU WOŁOWYM, PIKLAMI I DWOMA MAJONEZAMI

Autorka przepisu: Ewelina Wdowińska

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10

Składniki
  • 500 gwegańskiej szarpanej o smaku wołowiny
  • 200 gSos BBQ Mississippi

Preparation instructions headline

Sposób przygotowania:

  1. Wegewołowinę pozostaw do rozmrożenia w warunkach chłodniczych.
  2. Sos BBQ wlej na patelnię, podgrzej.
  3. Do podgrzanego sosu dodaj rozmrożony produkt Redefine. Podgrzewaj około 5 minut.
Składniki
  • 400 goctu winnego
  • 400 gcukru
  • 200 gbiałego wina
  • 120 gczerwonej cebuli
  • 100 gczerwonej kapusty
  • 75 gmarchwi
  • 3 glaski cynamonu
  • 3 gziela angielskiego
  • 2 gliści laurowych

Piklowane warzywa

Sposób przygotowania:

  1. Ocet, wino, cukier i przyprawy umieść w garnku i zagotuj na małym ogniu.
  2. Zagotowaną zalewę odstaw do wystudzenia.
  3. Cebulę pokrój w cienkie plastry, marchew w julienne, a kapustę drobno poszatkuj.
  4. Wystudzoną zalewą zalej pokrojone warzywa.
  5. Zostaw na noc i odsącz.
Składniki
  • 360 mloleju z pestek winogron
  • 300 gszczypiorku
  • 80 gświeżego mytego szpinaku

Olej szczypiorkowy

Sposób przygotowania:

  1. Szczypiorek włóż do Thermomixa. Dodaj olej i szpinak.
  2. Podgrzej do 65°C i blenduj na maksymalnych obrotach około 2 minut.
  3. Pozostaw do wystudzenia w kielichu.
  4. Przecedź przez filtr do kawy lub drobne sito wyłożone ręcznikiem papierowym.
Składniki
  • 375 mloleju szczypiorkowego
  • 140 gjajek
  • 5 gmusztardy Dijon
  • 5 gsoku z cytryny
  • sól

Majonez szczypiorkowy

Sposób przygotowania:

  1. Do wysokiego naczynia wbij jajka, dodaj musztardę i sok z cytryny. 
  2. Wolnym strumieniem dolewaj olej szczypiorkowy i blenduj.
  3. Dopraw solą.
Składniki
  • 375 mloleju z pestek winogron
  • 140 gjajek
  • 15 gsrirachy
  • 10 gsoku z limonki
  • 5 gsoku z cytryny
  • 5 gmusztardy Dijon
  • 5 gczosnku granulowanego
  • sól

Majonez sriracha

Sposób przygotowania:

  1. Do wysokiego naczynia wbij jajka, dodaj musztardę i sok z cytryny. 
  2. Wolnym strumieniem dolewaj olej z pestek winogron i blenduj. 
  3. Do majonezu dodaj srirachę, sok z limonki i czosnek.
  4. Dopraw solą.
Składniki
  • świeża papryka jalapeño
  • świeża papryka pepperoni
  • sałata rzymska
  • rzodkiewki
  • kolendra

Wykończenie

Ułóż danie na talerzu według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.