Targi i pokaz kulinarny w Białce Tatrzańskiej
Gdzie okazja, by promować tematy kulinarne, tam i my! Tym razem z naszą ofertą i naszymi kreatywnymi Doradcami przenieśliśmy się do Białki Tatrzańskiej, by wraz z ekipą hotelu Litworowy Staw zorganizować podhalańską edycję naszych targów gastronomicznych. Nie zabrakło stałego elementu naszych spotkań – pokazów kulinarnych na żywo i degustacji!
Frekwencja była zachwycająco wysoka. Nietrudno się domyślić, że targowe show skradli nasi Doradcy Kulinarni we współpracy z Chefami reprezentującymi naszych handlowych (i jednocześnie targowych) Partnerów.
Co pojawiło się na talerzach?
- amuse-bouche: chleb maślany z okrasą z gęsi, żółtkiem i truflą
- przystawki: gęsie żołądki z jabłkiem, musztardą, ziemniakiem i serem Bursztyn oraz panna cotta z Prosociano, krokietem brokułowym i chipsem
- sałatka: tatar z łososia supreme oraz buraki w kawie z sezonowymi sałatami i nutą cytrusów
- główne danie rybne: polędwica z łososia supreme na purée z fasoli, borowikowymi tortellacci i sosem skorupiakowym
- główne danie mięsne: antrykot cielęcy z ziemniakami, smardzami, szałwią, jarmużem i szynką dojrzewającą
- deser: wariacja z czekolady, serka wiejskiego, jogurtu i mandarynek.
Korzystając z okazji, serdecznie dziękujemy Gospodarzom i Partnerom wydarzenia – bez Was tego spotkania by nie było!
Partnerowali nam: Litworowy Staw, Abeba, Barbara Luijckx, Beef & Chef, Debic, Develey, Fanex, Heinz, Inter Europol, Komplet Polska, La Lorraine, Lavazza, Mowi, Oerlemans, Perino, Piątnica, Purena, Salomon Food World, Siejemy, Skarby Serowara, Unilever, Violife.
Kulinarnie czarowali: Ewelina Wdowińska, Dawid Grucel, Michał Karadżow, Artur Musztyfaga, Damian Nowakowski, Sylwester Bukowski, Robert Kopacz, Gerard Rytter, Paweł Kaczmarek, Piotr Papież.