Tomasz Łagowski - Trener Kulinarny
„Akademia Mistrzów Smaku to dla mnie ciekawy projekt pełen nowych wyzwań”
"Zaangażowałem się w projekt Akademi Mistrzów by Belvedere ze względu na to ze na co dzień pracuję z młodzieżą która odbywa u mnie w restauracji praktykę potrzebną później w realizacji dalszych wyzwań.
Bardzo dużo czasu poświęcamy naszemu młodemu narybkowi kulinarnymi i dokładamy wszelkich starań by praktyki realizowane u nas były jakościowe i młody człowiek zebrał bagaż doświadczeń i wiedzy po przebytej praktyce, jak również najwybitniejszych zapraszamy do dalszej współpracy.
Akademia mistrzów to dla mnie ciekawy projekt pełen nowych wyzwań, który mam nadzieje są szanse młodzieży na lepszy rozwój i przygotowanie do zawodu."
Belvedere to restauracja z ogromną tradycją, znana w całej Polsce i Europie, znajdującej się w takich przewodnikach jak Michelin, odznaczoną najwyższym odznaczeniem za 2020 rok, „5 kompletami sztućcy” przez przewodnik „ Poland 100 Best Restaurants”. Tomasz łagowski to finalista wielu konkursów kulinarnych w Polsce i za granicą, takich jak Bocuse d’or Poland 2015, reprezentant Polski w Paryżu na finale „Chef’s en or”, zwycięzca: „Chef’s Fight”, „Mistrzostw Polski w produkcie regionalnym” czy „Chef’s en or Poland”. W 2015 roku został nominowany w plebiscycie „Kucharz odkrycie roku 2015” organizowanym przez magazyn Kuchnia oraz Gault&Millau. Zdobywca tytułu „Kucharz Odkrycie Roku 2018′′ wg przewodnika Poland 100 Best Restaurants.
Od wielu lat gość programów telewizyjnych w randze eksperta, tj: „Pytanie na śniadanie”, „ Projekt Lady”, „ Najgorszy Kucharz”. Publikacje Tomasza pojawiają się w czasopismach branżowych tj.: „Magazyn Szef Kuchni”, „Food Service”, „Łowiec Polski”.
Organizator i twórca menu dla Vogue, Moet, Dom Perignon. Prowadzenie stacji Live cooking i szkoleń dla firm Nestle, San Pellegrino czy Aqua Panna. Współpraca z markami takimi jak: Maspex, Lubella, Krakus, Łowicz, Cedrob, Gobarto, Na Turek.