TUŃCZYK NA SAŁATCE OWOCOWEJ Z GALARETKĄ MANGO

Autor przepisu: Rafał Soroczyński
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
- 1,2 kgtuńczyka
- 50 mlAcetoPlus mango Wiberg
- 50 mloliwy cytrynowej Wiberg
- 10 gprzyprawy Avocado & Bowl Wiberg
Tuńczyk
Sposób przygotowania:
-
Wyporcjuj tuńczyka.
-
Smaż na średnio rozgrzanej patelni przez około 1,5 minuty z każdej strony.
-
Wymieszaj oliwę i AcetoPlus. Tak powstałą glazurą smaruj tuńczyka podczas smażenia.
-
Usmażoną rybę dopraw przyprawą Avocado & Bowl.
- 400 mlsoku mango
- 8 gagaru
Galaretka mango
Sposób przygotowania:
-
Połącz oba składniki i podgrzej do temperatury 90°C – nie gotuj.
-
Przelej do naczynia do zastygnięcia (galaretka powinna mieć grubość około 5 mm).
-
Gotową galaretkę potnij w kostkę.
- 300 gmajonezu
- 1 główka czarnego czosnku
Majonez czosnkowy
Sposób przygotowania:
-
Dokładnie rozetrzyj obrane ząbki czosnku.
-
Połącz majonez i czosnek w jednolitą masę.
-
Gotowy majonez czosnkowy przełóż do rękawa cukierniczego.
- 400 goliwek kalamata
- 1 mango
- 4 awokado
- 150 ggroszku
- 100 gpistacji
- 30 gkawioru z jesiotra
- 30 mloliwy cytrynowej Wiberg
- 30 mlAcetoPlus mango Wiberg
- przyprawa Shichimi Togarashi Wiberg
Owoce i warzywa
Sposób przygotowania:
-
Groszek ugotuj we wrzątku z cukrem i solą.
-
Pistacje upraż na suchej patelni, posiekaj.
-
Awokado pokrój w półplasterki. Mango pokrój w kostkę.
-
Wymieszaj powyższe składniki. Dopraw przyprawą Shichimi, oliwą i AcetoPlus.
-
Układaj naprzemiennie: sałatkę i ciepłego tuńczyka. Udekoruj majonezem i mikroziołami.
- kwiaty alpejskie Wiberg
- mikroliście