TUŃCZYK NA ŻELCE Z MANGO

Autor przepisu: Rafał Soroczyński
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
- 400 gtuńczyka
- 30 mlAcetoPlus mango Wiberg
- 30 mloliwy cytrynowej Wiberg
- 10 gprzyprawy Avocado & Bowl Wiberg
Tuńczyk
Sposób przygotowanie:
-
Wyporcjuj tuńczyka.
-
Smaż na średnio rozgrzanej patelni przez około 1,5 minuty z każdej strony.
-
Wymieszaj oliwę i AcetoPlus. Tak powstałą glazurą smaruj tuńczyka podczas smażenia.
-
Usmażoną rybę dopraw przyprawą Avocado & Bowl.
- 200 mlsoku mango
- 4 gagaru
Galaretka mango
Sposób przygotowania:
-
Połącz oba składniki i podgrzej do temperatury 90°C – nie gotuj.
-
Przelej do naczynia do zastygnięcia (galaretka powinna mieć grubość około 5 mm).
-
Z gotowej galaretki wytnij krążki o średnicy 3 cm.
- 120 gmajonezu
- 0,5 główki czarnego czosnku
Majonez czosnkowy
Sposób przygotowania:
-
Dokładnie rozetrzyj obrane ząbki czosnku.
-
Połącz majonez i czosnek w jednolitą masę.
-
Gotowy majonez czosnkowy przełóż do rękawa cukierniczego.
- 150 gczarnych oliwek
- 50 gpistacji
- 1 mango
- 2 awokado
- 20 mloliwy cytrynowej Wiberg
- 20 mlAcetoPlus mango Wiberg
- 15 gkawioru z jesiotra
- 10 ggroszku
- 10 gnatki pietruszki
- 10 gczosnku
- przyprawa Shichimi Togarashi Wiberg
Owoce i warzywa
Sposób przygotowania:
-
Oliwek, ząbki czosnku, natkę, oliwę i sól zmiksuj na tapenadę.
-
Groszek ugotuj we wrzątku z cukrem i solą.
-
Pistacje upraż na suchej patelni, posiekaj.
-
Awokado i mango pokrój w kostkę.
- Wymieszaj powyższe składniki. Dopraw przyprawą Shichimi, oliwą i AcetoPlus.
- kwiaty alpejskie Wiberg
- mikroliście