PRZEPIS
wstecz

TUŃCZYK NA ŻELCE Z MANGO

Autor przepisu: Rafał Soroczyński

Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10

Składniki
  • 400 gtuńczyka
  • 30 mlAcetoPlus mango Wiberg
  • 30 mloliwy cytrynowej Wiberg
  • 10 gprzyprawy Avocado & Bowl Wiberg

Tuńczyk

Sposób przygotowanie:

  1. Wyporcjuj tuńczyka.

  2. Smaż na średnio rozgrzanej patelni przez około 1,5 minuty z każdej strony.

  3. Wymieszaj oliwę i AcetoPlus. Tak powstałą glazurą smaruj tuńczyka podczas smażenia.

  4. Usmażoną rybę dopraw przyprawą Avocado & Bowl.

Składniki
  • 200 mlsoku mango
  • 4 gagaru

Galaretka mango

Sposób przygotowania:

  1. Połącz oba składniki i podgrzej do temperatury 90°C – nie gotuj.

  2. Przelej do naczynia do zastygnięcia (galaretka powinna mieć grubość około 5 mm).

  3. Z gotowej galaretki wytnij krążki o średnicy 3 cm.

Składniki
  • 120 gmajonezu
  • 0,5 główki czarnego czosnku

Majonez czosnkowy

Sposób przygotowania:

  1. Dokładnie rozetrzyj obrane ząbki czosnku.

  2. Połącz majonez i czosnek w jednolitą masę.

  3. Gotowy majonez czosnkowy przełóż do rękawa cukierniczego.

Składniki
  • 150 gczarnych oliwek
  • 50 gpistacji
  • 1 mango
  • 2 awokado
  • 20 mloliwy cytrynowej Wiberg
  • 20 mlAcetoPlus mango Wiberg
  • 15 gkawioru z jesiotra
  • 10 ggroszku
  • 10 gnatki pietruszki
  • 10 gczosnku
  • przyprawa Shichimi Togarashi Wiberg

Owoce i warzywa

Sposób przygotowania:

  1. Oliwek, ząbki czosnku, natkę, oliwę i sól zmiksuj na tapenadę.

  2. Groszek ugotuj we wrzątku z cukrem i solą.

  3. Pistacje upraż na suchej patelni, posiekaj.

  4. Awokado i mango pokrój w kostkę.

  5. Wymieszaj powyższe składniki. Dopraw przyprawą Shichimi, oliwą i AcetoPlus.
Składniki
  • kwiaty alpejskie Wiberg
  • mikroliście

Dekoracja

Sposób podania
Ułóż na talerzu według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.