VEGGS PO SZKOCKU Z POROWYM VEGAN MAJO, GRZYBAMI I KONFITURĄ Z CEBULI
Autor przepisu: Krzysztof Kowalczyk
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
- 500 gfasoli edamame
- 500 gzielonego groszku
- 300 gvEGGs Omelette
- 50 grukoli
- 50 gszpinaku
- 10 gnatki pietruszki
- 200 gParmegio SERio
- panko
- sól
- pieprz
vEEGs po szkocku
Sposób przygotowania:
- Przygotuj vEEGs Omelette zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dopraw solą i pieprzem.
- Przygotowaną masę przełóż do owalnej formy silikonowej i piecz przez 10 minut w 120°C.
- Odstaw do schłodzenia.
- Rukolę i szpinak zblanszuj, następnie schłódź w wodzie z lodem.
- Odcedź, przełóż do miski Thermomiksa, dodaj fasolę edamame, zielony groszek, Parmegio SERio i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Całość miksuj do momentu uzyskania lepkiej masy.
- Uformuj placki, następnie połóż na środku pieczony omlet.
- Zielonej masie nadaj kształt przypominający jajo i zamocz w pozostałej po omlecie masie, dokładnie zapanieruj w panko i usmaż we frytkownicy na złocisty kolor.
- 600 gmieszanki grzybów
- 200 mloctu winnego białego
- 200 mlwody
- 100 mloliwy z oliwek
- 50 gcukru
- 1 łyżka listków świeżego tymianku
- pieprz do steków Wiberg
Marynowane grzyby
Sposób przygotowania:
- Grzyby oczyść, umyj i obsmaż przez 2-3 minuty, dodając 30 ml oliwy.
- Do garnka dodaj cukier, ocet winny i wodę. Mieszaj, aż cukier się rozpuści, tworząc karmel.
- Dodaj listki tymianku, pieprz do steków i dokładnie wymieszaj. Możesz dodać również sól do smaku. Na koniec dodaj grzyby.
- Całość gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
- Odstaw do wystygnięcia.
- 400 gVegan Majo
- 200 gpora
- 100 mloliwy z oliwek
- 30 gnatki pietruszki
- sól
- pieprz
Porowy vegan majo
Sposób przygotowania:
- Por i natkę pietruszki drobno posiekaj.
- Rozgrzej oliwę i gotuj por z pietruszką około 10 minut.
- Zdejmij z ognia, zmiksuj na gładko i odstaw do wystygnięcia.
- Powstałą masę połącz z Vegan Majo. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- 500 gobranej czerwonej cebuli
- 100 gcukru trzcinowego
- 50 mloleju słonecznikowego
- 40 mlciemnego octu balsamicznego
- 40 mloctu winnego czerwonego
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- Africa Wiberg
Konfitura z cebuli
Sposób przygotowania:
- Cebulę pokrój w półplasterki. Wrzuć na mocno rozgrzany olej i smaż 2 minuty, ciągle mieszając na dużym ogniu.
- Dodaj cukier, zmniejsz ogień i duś pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut.
- Po tym czasie dodaj ocet balsamiczny i ocet winny.
- Całość gotuj aż do zredukowania, następnie dopraw solą, pieprzem i przyprawą Africa do smaku.
- Użyj konfitury w pierwotnej postaci lub zmiksuj na gładkie purée.
- mikrozioła
- Exquisite Wiberg
- Masala Aphrodite
- Crema di Aceto Wiberg śliwkowy
Wykończenie
Danie ułóż na talerzu według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.