Warsztaty Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere
Kolejne inspirujące zajęcia w ramach Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere za nami. Tym razem młodzi adepci wzięli na warsztat menu degustacyjne i fine dining.
Pod czujnym okiem trenera kulinarnego Akademii, a zarazem szefa kuchni Restauracji Belvedere, Tomasza Łagowskiego, powstawały kulinarne cuda!
Warsztaty rozpoczęły się od wariacji na temat amouse-bouche na bazie doritosów i łososia. Podzieleni na grupy uczniowie przygotowali też przystawki na bazie tatara lub rydzów oraz dania główne z jeleniem albo łososiem w roli głównej.
Druga część spotkania upłynęła pod znakiem wina. Sommelier Tomasz Kolecki opowiedział o podstawach tworzenia kart win oraz o tym, jak dobierać trunki do potraw.
Wiedza szalała w powietrzu niczym złota polska jesień za oknem Restauracja Belvedere w Łazienkach Królewskich. Czy można uczyć się w piękniejszych okolicznościach przyrody?