wstecz

Warsztaty nr 14 – Inteligentne urządzenia w kuchni

Nowoczesne technologie znacznie ułatwiają i usprawniają kulinarne procesy, dlatego warto się nimi posiłkować. W ramach przedostatnich warsztatów tej edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere młodzi adepci profesjonalnej kuchni przekonali się o tym w praktyce.

Bohaterami czternastego spotkania były inteligentne urządzenia iVario oraz iCombi nowatorskiej marki Rational specjalizującej się w termicznej obróbce potraw. Po wstępie eksperckim w wykonaniu Dyrektor Marketingu Rational Polska Anny Pycińskiej studenci przeszli szkolenia praktyczne pod okiem trenera Jarosława Kołodziejka. Korzystając z najnowszych rozwiązań technologicznych – które zdaniem trenera powinny być postrzegane jako partnerzy w codziennej pracy kucharza – stworzyli idealnie wpisujące się w sezon burgery. Prowadzący oceniali nie tylko umiejętność obsługi urządzeń, ale również zmysł twórczy i estetykę platingu streetfoodowych kreacji.