Warsztaty nr 9 – foodsharing i sztuka budowania karty
Nowy sezon, nowe tematy! Uczniowie Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere na ostatnich warsztatach zgłębili ideę foodsharingu i metody kreatywnego planowania karty. Wszystko w rytmie natury, z wykorzystaniem sezonowych składników!
W Akademii młodzi kucharze szlifują nie tylko swoje umiejętności – dowiadują się też, jak zadbać o doświadczenia kulinarne gości. Spotkanie rozpoczął Paweł Gruba rozbudowanym warsztatem eksperckim, w czasie którego podzielił się z uczniami cennymi wskazówkami na temat kreatywnego tworzenia karty technicznej i budowania wokół dań historii, która przyciągnie gości.
Następnie Agata Wojda zaprosiła uczniów do świata foodsharingu. W czasie warsztatu „Smaki, którymi warto się dzielić – warsztaty tworzenia sezonowych talerzyków”, odbywającego się w naszym Atelier, opowiedziała o coraz popularniejszej wśród Polaków idei celebrowania wspólnych posiłków i o tym, jak ważne jest wykorzystywanie sezonowych składników.
Wiosenna aura zdecydowanie sprzyjała przyswajaniu wiedzy – mamy nadzieję, że po tych inspirujących warsztatach uczniowie z nową energią rozpoczną nowy sezon kulinarny!