wstecz

Warsztaty nr 9 - Technologia od kuchni

Kuchnia idzie z duchem czasu! Każdy Chef zgodzi się, że oprócz najwyższej jakości składników do stworzenia dania idealnego przydaje się również nowoczesny sprzęt. I tej właśnie tematyce poświęcone były IX warsztaty Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere.

Spotkanie odbyło się w siedzibie firmy Rational - partnera akademii. Podczas dwudniowych warsztatów pod okiem doświadczonych Trenerów kulinarnych, Jarosława Kołodziejka i Tomasza Łagowskiego, studenci mogli nauczyć się, jak wykorzystać zaawansowane technologie kuchenne iVario i iCombo. Urządzenia cechuje ogromna elastyczność i wszechstronność, a także precyzyjna obróbka składników w krótszym czasie i przy mniejszym zużyciu energii niż w przypadku tradycyjnych metod. Adepci Akademii Mistrzów Smaku śmiało wkraczają w przyszłość. Czas stworzyć prawdziwe kulinarne cuda!

Nie zabrakło oczywiście także wykładu eksperckiego. Niezwykle ciekawe zajęcia o inteligentnych urządzeniach w gastronomii poprowadziła Anna Pycińska.