WEGAŃSKI OMLET Z WARZYWAMI
Autor przepisu: Marcin Sikora
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 1
- 1 porcja vEGGs Omelette (odpowiednik 2 jaj)
- 2 łyżeczki salsy z suszonych pomidorów
- 3 falafele
- 4 zielone szparagi
- 4 pomidorki koktajlowe
- 3 pieczarki
- 30 gcebuli
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Omlet
Sposób przygotowania:
- Przygotuj vEGGs Omelette zgodnie z zaleceniami producenta. Weź 12 g (22 ml) proszku vEGGs, dodaj 2,5 łyżki (37 ml) wody i 0,5 łyżeczki (2,5 ml) oleju. Dokładnie wymieszaj. Stosuj jak jajko kurze.
- Pieczarki pokrój w półplastry, a cebulę w piórka.
- Zeszklij cebulę na oleju, dodaj pieczarki, dopraw do smaku i smaż przez chwilę.
- Wlej vEGGs Omelette i smaż jak omlet.
- Szparagi oczyść i podsmaż.
- Falafele usmaż we frytkownicy albo podgrzej w piecu konwekcyjnym.
- Serwuj omlet z salsą z suszonych pomidorów, ćwiartkami falafeli, szparagami i pomidorkami koktajlowymi.
- 600 gpulpy pomidorowej
- 300 gsuszonych pomidorów
- 150 gkaparów
- 70 gsuszonej żurawiny
- 50 gmiodu
- 4 ząbki czosnku
- świeża bazylia
- Wiberg Curry Orange
- cukier
- sól
Salsa z suszonych pomidorów
Sposób przygotowania:
- Suszone pomidory, kapary i żurawinę posiekaj, połącz z pulpą pomidorową.
- Dodaj posiekany czosnek i dopraw do smaku.
- Na koniec dodaj posiekaną bazylię.