Wielki finał, wielkie emocje – Trophée Mille Poland 2024
22 października nasze Chefsowe atelier w Wiskitkach ponownie zmieniło się w miejsce prawdziwej kulinarnej rywalizacji. Tym razem w ramach polskiego finału prestiżowego konkursu Trophée Mille Poland 2024.
12 młodych adeptów sztuki kulinarnej z 6 szkół gastronomicznych wspólnie chwyciło za noże i zaprezentowało swoje kulinarne umiejętności przed profesjonalnym jury, w którym znaleźli się m.in.: Karol Okrasa, Aleksandra Sowa-Trzebińska, Kurt Scheller, Kamil Tłuczek, Robert Sowa. Rywalizacja była zacięta, ale nie ma co się dziwić – główna nagroda zdecydowanie zachęcała do zaangażowania!
Jury miało niezwykle trudne zadanie, bo choć prace wszystkich uczestników zachwycały, to wygrany duet mógł być tylko jeden! Ostatecznie kulinarnych ekspertów najbardziej zachwycili Natalia Pintera i Wiktor Bugaj z Zespołu Szkół gastronomicznych w Łodzi. To właśnie oni pojadą reprezentować Polskę w finale Trophée Mille International 2025 na międzynarodowej scenie w Reims, we Francji!
Gratulujemy! Trzymamy za Was kciuki.