WIOSENNA SAŁATKA Z KURCZAKIEM, POMARAŃCZAMI I JADALNYMI KWIATAMI

Autor przepisu: Michał Karadżow
Składniki i przygotowanie Ilość porcji: 10
- 1 kgfiletów z piersi kurczaka
- 800 gpomidorków koktajlowych
- 400 gkukurydzy
- 3 awokado
- 3 sałaty rzymskie
- 3 pomarańcze
- 1 czerwona cebula
- kumin
- sól
- pieprz
Sałatka
Sposób przygotowania:
-
Filety z piersi kurczaka zamarynuj w soli, pieprzu i kuminie. Obsmaż z każdej strony.
-
Tak przygotowane mięso włóż do pieca rozgrzanego do temperatury 160°C na około 10 minut.
-
Po wystudzeniu pokrój mięso w plastry.
-
Sałatę porwij, wymieszaj z warzywami, awokado i filecikami z pomarańczy.
- 120 goliwy z oliwek
- 60 gsoku z limonki
- 30 gmiodu
- 2 ząbki czosnku
Dressing
Sposób przygotowania:
-
Połącz ze sobą wszystkie składniki.
-
Gotowym dressingiem polej sałatę.
- jadalne kwiaty
- mikrozioła
Dekoracja
Ułóż danie na talerzu według własnej koncepcji lub zainspiruj się naszym platingiem.