Wołowina premium – przystanek Sopot
Kontynuujemy naszą podróż po Polsce pod znakiem wołowiny premium. Na ekskluzywnych pokazach przekonujemy szefów kuchni, restauratorów i innych profesjonalistów z branży, że warto stawiać na najwyższą jakość – prezentujemy unikatowe właściwości mięsa pozyskiwanego od najbardziej cenionych ras i sprawdzone sposoby jego przyrządzania.
Tym razem odwiedziliśmy piękny Sopot. Spotkanie w położonym przy samej plaży hotelu Marriott Resort & Spa otworzyli Eksperci – przedstawiciele Flanders Beef oraz Beef & Chef, wspierani przez naszego Kupca Kategorii Mięso Artura Bieleckiego. Po merytorycznym wprowadzeniu w temat niezwykłej wołowiny z ras belgijskiej biało-błękitnej, Black Angus hodowanej w Argentynie i japońskiej Wagyū z prefektury Kogoshima, na warsztat wzięli ją nasi niezastąpieni Chefowie Krzysztof Kowalczyk i Adam Ciupka. Goście mieli się czym zachwycać – powstały wyśmienite dania degustacyjne:
- tatar z krzyżowej Belgian Blue / frytka / pikle / sorgo
- carpaccio z krzyżowej Belgian Blue / crunch wieprzowy / Bursztyn / oliwa truflowa
- antrykot Black Angus / chimichurri / portobello / miso
- polędwica Belgian Blue / terrina ziemniaczana / béarnaise / szparagi
- rostbef Belgian Blue / rostbef Black Angus / rostbef Wagyū Kogoshima.
Walory luksusowych mięs podkreśliła specjalna selekcja win przygotowana przez naszą Sommelierkę Magdalenę Kunc.
Sukces sopockiego wieczoru to również zasługa naszych fantastycznych Partnerów – Beef & Chef, Monini, Nestlé Waters, Panesco, Skarby Serowara. Dziękujemy za współpracę i wsparcie!